ویتامین B5یکی از مهم ترین مواد مغذی مورد نیاز بدن است و نقش موثری در سلامتی فرد ایفا می کند. این ویتامین که با نام علمی اسید پانتوتنیک شناخته می شود، در رابطه با متابولیسم و انرژی زایی اهمیت پیدا می کند. اما عوارض کمبود ویتامینB5 چیست و فقر آن در بدن چه مشکلاتی را به همراه دارد؟ برای پاسخ به این سوال ما را تا پایان همراهی کنید.

روزانه چه میزان ویتامینB5 نیاز دارید؟

معمولاً هر فرد روزانه به پنج میلی گرم بر لیتر ویتامین B5نیازمند است؛ اما این مقدار ثابت نیست و در شرایط مختلف کم یا زیاد می شود. به عنوان مثال مقدار مورد نیاز برای نوزادان به دو میلی گرم تقلیل یافته و یا برای ن باردار یک میلی گرم کاهش می یابد. لازم به ذکر است که مقدار استاندارد برای ن در دوران شیردهی بیشتر است و  به هفت میلی گرم افزایش می یابد.

ویتامینB5 در چه موادی یافت می شود؟

در وهله اول باید به این نکته اشاره کرد که این شاخه از خانواده ویتامین های B5، محلول در آب هستند؛ به همین دلیل توانایی ذخیره شدن در بدن را نداشته و به راحتی دفع می شود. دلیل تأمین نیاز بدن به شکل روزانه را به این موضوع می توان نسبت داد.
شاید این سوال برای شما ایجاد شده باشد که نیاز بدن خود را به این ماده با مصرف چه موادی می توان تأمین نمود؟ باید گفت که اکثر مواد غذایی مصرفی کم و بیش این ماده را در خود جای داده اند. به همین دلیل داشتن یک رژیم غذایی مناسب به راحتی می توان با فقر این ماده در بدن مقابله کرد. اما فقر غذایی یا مصرف نادرست برخی مواد می تواند به کمبود ویتامینB5 در بدن بیانجامد. مهم ترین منابع تأمین کننده این ویتامین در بدن عبارتند از:
.    انواع گوشت؛ اغلب گوشت های قرمز و سفید از قبیل مرغ، ماهی، اردک، بوقلمون و گوساله منابع بسیار خوبی برای این ماده مغذی به شمار می روند.
.    میوه و سبزیجاتی از قبیل گوجه فرنگی، آووکادو، کلم بروکلی، قارچ، سیب زمینی و .
.    بادام زمینی
.    تخم مرغ

نقش ویتامینB5 چیست؟

مهم ترین وظیفه ویتامینB5 در بدن، کمک به متابولیسم چربی، کربوهیدرات و پروتئین برای تولید انرژی است. این فرآیند به بازسازی بافت ها، عضلات و حتی اندام ها کمک بسزایی می کند. کمک به ساخت و تولید هورمون های مختلف نیز یکی دیگر از وظایف ویتامین B5به شمار می رود. به عنوان مثال می توان نقش آن در رابطه با هورمون استرس (کورتیزول) اشاره نمود؛ به همین دلیل در برخی منابع به آن ویتامین ضد استرس می گویند. سایر وظایف این ویتامین به شرح زیر می باشد:
.    کمک به سلامت مو
.    کمک به سلامت پوست
.    کمک به عملکرد بهتر سیستم گوارشی
.    کمک به فرآیند ساخت سلول های قرمز خون

عوارض کمبود ویتامینB5 کدامند؟

فقر ویتامین B5در بدن، معمولاً به دلیل فقر غذایی شکل می گیرد. اما مواردی از قبیل مصرف الکل، استعمال دخانیات، ورزش های سنگین، برخی بیماری های عفونی، برخی داروها، مصرف قهوه و چای بیش از حد نیز در این فقر ویتامینی تاثیرگذارند. علاوه بر این زندگی کردن تحت شرایط پر استرس جسمانی و روانی خود را می توان به موارد فوق اضافه کرد. فقر این ماده مغذی در بدن با علائم زیر بروز پیدا می کند:
.    نداشتن تمایل و اشتیاق برای فعالیت های روزانه
.    به هم ریختگی ساعات خواب و یا بی خوابی
.    شکم درد به همراه حالت تهوع یا استفراغ
.    احساس گرفتگی و بی حسی عضلات
.    احساس خستگی و کوفتگی در بدن
.    افت سطح قند خون
.    افسردگی

روش های مقابله با عوارض کمبود ویتامینB5

اصلاح رژیم غذایی و گنجاندن انواع گوشت، میوه و سبزیجات ذکر شده در وعده های روزانه، این کمبود را جبران و عوارض کمبود ویتامینB5 را از بین می برد. اما در صورت برطرف نشدن مشکل می توان از های حاوی این ویتامین استفاده کرد. البته چنین اقداماتی باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود؛ زیرا استفاده از هر گونه غذایی از جمله ویتامین B، می تواند با سایر داروها تداخل داشته و مشکل زا شود. علاوه بر این دوز مصرف برای همه گروه های سنی یکسان نیست و زیاده روی در استفاده می تواند موجب سرگیجه و حالت تهوع شخص شود. بروز آلرژی یا آسیب های کبدی موارد دیگری از عوارض استفاده بیش از اندازه این ها می باشد.


گوشت ناب ، با ما بهترین باشید. ویتامین ,ویتامینb5 ,کمبود ,عوارض ,غذایی ,توان ,کمبود ویتامینb5 ,عوارض کمبود ,همین دلیل ,ماده مغذی ,حالت تهوع ,عوارض کمبود ویتامینb5 منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

هر چی که بخوای netbama آموزش ساخت HOW To Make کلمه کلیدی سئو ساها بسته بندی فان سنتر , مدل لباس , فیلم , سریال , آهنگ , عکس , اس ام اس